BLOGI: Vastuullinen sijoittaminen

En ole sijoittanut rahastoihin vielä vaikkakin olen pohtinut sitä useaan otteeseen. En tiedä miksi en ole saanut sitä aikaiseksi. Siksikö, että asia on vielä minulla hieman vieras, vai enkö vain tiedä mihin sijoittaisin.

Kuultuani, että tulevaisuudessa jotkut rahastot voivat saada EU-ympäristömerkin, tuli sijoittaminen taas mieleeni. On turvallinen tieto, että myös sijoittamisen voi tehdä ympäristöystävällisesti. Päivä päivältä tärkeämmiksi aiheiksi nousevat maapallon tila ja ilmastonmuutos, ja niiden huomioiminen päivittäisissä valinnoissa.

Kun jonain päivänä sijoitan rahaani, haluan sijoittaa vastuullisesti. Tahdon olla varma ettei kyseinen yritys loukkaa ihmisoikeuksia, valmista tupakkaa tai aseita taikka tee vakavia ympäristörikoksia. Tiukat kriteerit luovat turvaa myös itselleni. Minulle on tärkeä tietää, etten omalla sijoittamisellani pahenna maapallon tilaa tai tue arvomaailmani vastaista toimintaa. Uskon vahvasti myös, että vastuullinen sijoituskohde on pitkällä tähtäimellä paras vaihtoehto.

Kun jonain päivänä uskaltaudun astua sijoitusmaailmaan, aion ehdottomasti sijoittaa vastuullisiin ja ympäristön tilan huomioiviin yrityksiin. Pieniltä tuntuvat valinnat voivat loppupeleissä olla suuria ja vaikuttaa enemmän kuin arvaammekaan.

Kirjoittaja Mia Laihonen on yrittäjä, joka tuottaa sisältöä sosiaaliseen mediaan.

 

 

 

 

EU-ympäristömerkki

EU-ympäristömerkki