Miksi valita EU-ympäristömerkitty majoituspalvelu?

Moni haluaa matkustaa entistä ympäristöystävällisemmin ja hyvä tapa tähän on valita EU-ympäristömerkitty majoituspalvelu.

European Environmental Bureau EBB:n  videolla kerrotaan miksi kannattaa valita EU-ympäristömerkitty hotelli tai leirintäalue.

EU-ympäristömerkin majoituspalveluiden kriteerejä tiukennetaan säännöllisin väliajoin, ja moni majoituspalvelu joutuukin tarkistamaan käytäntöjään entistä tiukempien vaatimusten takia. Vaatimuksia on muun muassa energian- ja vedenkulutukselle, kemikaaleille ja muoville. Lisäksi lähi- ja luomuruokaa suositaan ja ruokahävikkiä vähennetään. Majoituspaikoissa voi olla latauspisteet sähköautoille ja -polkupyörille.

Euroopassa on satoja EU-ympäristömerkittyjä majoituspalveluita. Eniten niitä on Italiassa, Ranskassa ja Espanjassa. Euroopan komissiolla on hakukone, jonka avulla löytyy EU-ympäristömerkityt majoituspalvelut.

EU-ympäristömerkki

EU-ympäristömerkki