Kaksisataavuotias paperitehdas virittäytyi vihreämmäksi

Tervakosken paperitehdas Janakkalassa on toiminut pian kahdensadan vuoden ajan. Tehtaan historiassa saavutettiin uusi merkkipaalu vuonna 2011, kun osalle Tervakosken tuotteista myönnettiin EU-ympäristömerkki.

Tervakoski Oy on monipuolisten paperituotteiden valmistaja. EU-ympäristömerkki on osalla Tervakosken ohkopainopapereista ja designpaperi Terreuksella (80-160 gsm). Kyse on erikoispaperituotteista.

Tervakoski Oy päätti hakea osalle tuotteistaan EU-ympäristömerkkiä, koska merkki vaativine kriteereineen sopii yrityksen kestävän kehityksen toimintatapaan.
– Tavoitteenamme on valmistaa tuotteemme mahdollisimman ympäristöystävällisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla, kertoo johdon assistentti ja viestintäpäällikkö Merja Hakarauta Tervakoski Oy:stä.

Vientivetoinen yritys halusi kansainvälisesti tunnetun merkin

EU-ympäristömerkki on tunnettu maailmanlaajuisesti, ja tämä oli yksi syy miksi Tervakoski valitsi sen. Tervakoski on vientivetoinen yritys, jonka tuotteita myydään kaikkiin maanosiin.

Kuluttajien rooli ei sekään ollut vähäpätöinen.
– Kuluttajat ovat myyntiketjun viimeisin lenkki ja heillä on valtaa tuotevalinnoissa. EU-ympäristömerkkiä on luontevaa hyödyntää tuotteiden markkinoinnissa, koska se kertoo yhdellä sanalla toiminnan olevan kestävällä pohjalla, kertoo Merja Hakarauta.

EU-ympäristömerkki on osa Tervakosken yhteiskuntavastuullista toimintaa.

– Haluamme olla mukana kantamassa vastuuta ympäristön hyvinvoinnista paikallisesti. Olemme havainneet, että erityisesti ulkomaalaisille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme suomalainen luonto, sen puhtaus ja luonnonmukaisuus on hyvin erityistä ja ainutlaatuista.

Tervakosken paperitehdas sijaitsee eteläisessä Suomessa Tampereen ja Helsingin puolivälissä. Tehdas on tarjonnut työtä joillekin suvuille jo seitsemän sukupolven ajan.

EU-ympäristömerkki

EU-ympäristömerkki