Erweko Oy:lle oikeus painaa EU-ympäristömerkittyjä painotuotteita

Erweko Oy on yksi harvoista suomalaisista painotaloista, joka saa käyttää EU-ympäristömerkkiä tuotteissaan. Merkki painotuotteessa kertoo sen olevan valmistettu mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittaen. Erwekon lisenssi kattaa erilaiset esitteet, mainosmateriaalit, lehdet ja katalogit.

EU-ympäristömerkityn painotuotteen painamisessa voidaan käyttää vain EU-ympäristömerkin saaneita papereita. Värien ja muiden painotoiminnassa käytettävien kemikaalien tulee täyttää tiukat, ympäristö- ja terveysvaikutuksia koskevat vaatimukset. Lisäksi painotuotteen tulee olla kierrätettävä. Merkki asettaa vaatimuksia myös muun muassa painon energiankulutukselle, päästöille, jätehuollolle ja jätepaperin määrälle.

Erweko on kunnostautunut ympäristöasioissa jo aiemmin. Yritys sai ensimmäisenä suomalaisena painotalona oikeuden käyttää materiaalin alkuperästä kertovaa PEFC-merkkiä. Sillä on myös oikeus käyttää FSC-merkkiä ja Helsingin, Oulun sekä Rovaniemen painoille on myönnetty pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki. Yrityksellä on lisäksi ISO 14001 -sertifikaatti.

”Laadukkaan painotalon toimintaan kuuluu vastuullisuus. Erweko ottaa liiketoiminnassa vastuunsa paitsi ihmisistä, myös ympäristöstä. Painotuotteen valmistuksen sekä siihen liittyvien raaka-aine- ja toimitusketjujen aiheuttamien ympäristöön kohdistuvien haittavaikutusten jatkuva vähentäminen on yksi Erwekon johdon asettamista liiketoiminnan päämääristä”, toteaa toimitusjohtaja Tapio Hedman Erweko Oy:stä.

Kaleva-konserniin kuuluva Erweko on valtakunnallinen painotalo: toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Oulussa ja Rovaniemellä. Yrityksen liikevaihto vuonna 2014 oli 13,1 milj. € ja henkilöstömäärä 85.

Vuonna 1992 perustetun EU-ympäristömerkin tarkoituksena on auttaa kuluttajia tunnistamaan ympäristöä vähemmän kuluttavat tuotteet ja palvelut. Merkki, jonka tunnuksena on vihreä kukka, on myönnetty Suomessa 17 yrityksen ja koko Euroopassa jo yli 2000 yrityksen tuotteille tai palveluille.

Lisätietoa:

Ympäristömerkintä, Motiva Services Oy
Asiantuntija Kirsi Auranmaa
puh. 09 6122 5106 / 0400 949 491
kirsi.auranmaa@ecolabel.fi

Erweko Oy
Tietojärjestelmä- ja teknologiapäällikkö Jyrki Kela
puh. 040 735 7357
jyrki.kela@erweko.fi

EU-ympäristömerkki

EU-ympäristömerkki