Tikkurilalta uusi ympäristömerkitty tuote, Duett-sisäseinämaali

Tikkurilan valmistamalle Duett-sisäseinämaalille on myönnetty EU-ympäristömerkki. Merkki kertoo maalin olevan paitsi hyvä valinta ympäristön kannalta, myös turvallisempi käyttäjälle ja testatusti laadukas.

EU-ympäristömerkki asettaa tiukat vaatimukset maalin kemialliselle koostumukselle rajoittamalla ympäristölle tai terveydelle haitallisten aineiden käyttöä. Maali ei esimerkiksi saa sisältää haitallisia raskasmetalleja eikä siihen saa lisätä haihtuvia aromaattisia hiilivetyjä (VAH). Ennen merkin myöntämistä maalin tulee myös läpäistä riittoisuutta, tarttuvuutta sekä veden-, pesun- ja kulutuksenkestävyyttä mittaavat testit.

”Ympäristömerkinnän juuri teettämän tutkimuksen mukaan yli kolmasosa suomalaisista on huolissaan arkipäivän kemikaalikuormituksesta. Kuormitusta on helppo pienentää suosimalla EU-ympäristömerkittyjä ja Joutsenmerkittyjä tuotteita. Niissä on haitallisten aineiden, kuten biokertyvien, pysyvien, herkistävien ja ärsyttävien ainesosien määrä minimoitu ja esimerkiksi syöpävaaralliset ja hormonitoimintaa häiritsevät aineet kielletty kokonaan”, toteaa Ympäristömerkinnän kemikaaliasiantuntija Terhi Uusitalo.

Duett-sisäseinämaali on vesiohenteinen, täyshimmeä ja heijastamaton akrylaattimaali, jota on tarjolla 18 eri valmisväriä. Se on osa Tikkurilan Duett-sisustuskonseptia, johon kuuluu maalin lisäksi myös tapetteja: kuusi eri kuosia, joita kutakin saa kolmessa eri värissä. Duett-tapetissa on samettinen, täyshimmeä mattapinta. Mallisto uusitaan kahden vuoden välein.

Duett-maalille on myönnetty Euroopan ympäristömerkin lisäksi myös Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki. Tikkurilan valikoimista löytyy useita muitakin ympäristömerkittyjä tuotteita.

Vuonna 1992 perustetun EU-ympäristömerkin tarkoituksena on auttaa kuluttajia tunnistamaan ympäristöä vähemmän kuluttavat tuotteet ja palvelut. Merkki, jonka tunnuksena on vihreä kukka, on myönnetty Suomessa 16 yrityksen ja koko Euroopassa jo yli 2000 yrityksen tuotteille tai palveluille.

Lisätietoa:

Ympäristömerkintä, Motiva Services Oy
Kirsi Auranmaa, asiantuntija
puh. 09 6122 5106 / 0400 949 491
kirsi.auranmaa@ecolabel.fi

Tikkurila Oyj
Marja Koivusaari, tuotepäällikkö, sisämaalit
puh. 020 191 2113 / 040 567 7223
marja.koivusaari@tikkurila.com

www.tikkurila.fi/duett

EU-ympäristömerkki

EU-ympäristömerkki