Tikkurilan Duett-sisäseinämaalille EU-ympäristömerkki

Tikkurilan valmistamalle Duett-sisäseinämaalille on myönnetty EU-ympäristömerkki. Merkki kertoo maalin olevan paitsi hyvä valinta ympäristön kannalta, myös turvallisempi käyttäjälle ja testatusti laadukas.

EU-ympäristömerkki asettaa tiukat vaatimukset maalin kemialliselle koostumukselle rajoittamalla ympäristölle tai terveydelle haitallisten aineiden käyttöä. Maali ei esimerkiksi saa sisältää haitallisia raskasmetalleja eikä siihen saa lisätä haihtuvia aromaattisia hiilivetyjä (VAH). Ennen merkin myöntämistä maalin tulee myös läpäistä riittoisuutta, tarttuvuutta sekä veden-, pesun- ja kulutuksenkestävyyttä mittaavat testit.

Duett-sisäseinämaali on vesiohenteinen, täyshimmeä ja heijastamaton akrylaattimaali, jota on tarjolla 18 eri valmisväriä. Se on osa Tikkurilan Duett-sisustuskonseptia, johon kuuluu maalin lisäksi myös tapetteja: kuusi eri kuosia, joita kutakin saa kolmessa eri värissä. Duett-tapetissa on samettinen, täyshimmeä mattapinta. Mallisto uusitaan kahden vuoden välein.

Duett-maalille on myönnetty Euroopan ympäristömerkin lisäksi myös Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki.

EU-ympäristömerkki

EU-ympäristömerkki