Majoituspalveluiden ja leirintäalueiden kriteerit uusittiin ja yhdistettiin

EU-ympäristömerkin uudistetut kriteerit majoitusliikkeille julkaistiin Euroopan unionin virallisessa lehdessä 2.2.2017.

Uusi tuoteryhmä majoitusliikkeet yhdistää aiemmat majoituspalveluiden ja leirintäalueiden tuoteryhmät. Kyseessä on merkittävä tuoteryhmä, joka kattaa 40 prosenttia kaikista EU-ympäristömerkkilisensseistä.

Uudet vaatimukset keskittyvät majoitusalan tämän hetken tärkeimpiin ympäristöongelmiin ja ne on pyritty kirjoittamaan aiempaa yksinkertaisemmin, jotta merkin hakeminen olisi alan yrittäjälle helpompaa. Vaatimukset heijastavat EU:n sitoumusta vähentää päästöjä unionin alueella ja iso osa vaatimuksista keskittyykin energiatehokkuuteen, tehden EU-ympäristömerkityistä majoitusliikkeistä esimerkkejä vähähiilisestä liiketoiminnasta. Lisäksi vaatimuksia asetetaan mm. vedenkäytön vähentämiselle.

Uudet vaatimukset ovat voimassa 5 vuotta eli 2.2.2022 asti.

Aikaisempien kriteerien perusteella myönnetyt lisenssit ovat voimassa 2.10.2018 asti.

Täältä löydät uudet kriteerit eri kieliversioina.

EU-ympäristömerkki

EU-ympäristömerkki