EU-ympäristömerkin uusi aluevaltaus – siivouspalvelut

EU-ympäristömerkin kattamien tuoteryhmien määrä kasvoi jälleen, kun Euroopan komissio julkaisi kriteerit siivouspalveluille 4.5.2018. Uudet vaatimukset kohdistuvat siivousalan keskeisimpiin ympäristövaikutuksiin ja ovat voimassa seuraavat viisi vuotta.

Seitsemän pakollista ja  kaksitoista vaihtoehtoista vaatimusta varmistavat kokonaisvaltaisen ympäristövaikutusten huomioimisen. Vaatimukset keskittyvät siivouksessa käytettyihin tuotteisiin, veden ja energian kulutukseen, henkilökunnan koulutukseen ja jätehuoltoon. Vaatimuksissa suositaan sellaisten siivouskemikaalien ja -tarvikkeiden käyttöä, joille on myönnetty joku standardin ISO 14024 mukainen tyypin I ympäristömerkki, esimerkiksi EU-ympäristömerkki, Sininen Enkeli tai Joutsenmerkki.

Merkkiä voivat hakea kaikki tavanomaista sisätilojen siivousta, myös kotisiivousta, tarjoavat yritykset. Merkistä on etua esimerkiksi julkisten hankkijoiden järjestämissä siivouspalveluiden tarjouskilpailuissa.

EU-ympäristömerkin kriteerit siivouspalveluille kaikilla EU-kielillä.

Tiivistelmä vaatimuksista englanniksi (factsheet).

Ympäristömerkinnän webinaari: ”Ympäristömerkitty siivouspalvelu sinunkin yrityksellesi”

 

EU-ympäristömerkki

EU-ympäristömerkki