World Ecolabel Day 8.10. – juhlitaan yhdessä

Torstaina 8.10. vietetään World Ecolabel Day:ta. Päivä juhlii ympäristömerkittyjä tuotteita ja palveluita ympäri maailman.

World Ecolabel Day:ta vietetään yli 50 maassa ja mukana ovat tyypin 1 ympäristömerkit.

Suomessa EU-ympäristömerkki ja Joutsenmerkki ovat tyypin 1 ympäristömerkkejä. Tämä tarkoittaa, että merkit ovat vapaaehtoisia, niiden monipuoliset vaatimukset perustuvat elinkaariajatteluun ja merkit myöntää puolueeton kolmannen osapuolen taho. Merkkien vaatimukset asetetaan sellaiselle tasolle, että vain ympäristön kannalta parhaat tuotteet ja palvelut voivat läpäistä ne.

World Ecolabel Dayta organisoi GEN eli Global Ecolabelling Network. Organisaation nettisivuilta löytyy muun muassa logoja, bannereita ja sosiaalisen median postausideoita vapaasti käytettäväksi. Päivän aikana kannattaa käyttää seuraavia hastageja sosiaalisessa mediassa:

#WorldEcolabelDay
#Joutsenmerkki
#EUympäristömerkki
#ChooseEcolabels
#CertifiedGreenEcolabel

EU-ympäristömerkki

EU-ympäristömerkki