Hotelli, motelli, majatalo tai leirintäalue – EU-ympäristömerkki kutsuu kehittämään vastuullisuutta

Haemme matkailualan yrityksiä, jotka ovat valmiita nostamaan vastuullisuustyön uudelle tasolle. Pilottihankkeessa EU-ympäristömerkin hakemusprosessi käydään läpi asiantuntijan kanssa alusta loppuun – ilmaiseksi ja ilman hakemuspakkoa.

EU-ympäristömerkki on Euroopan tunnetuin ympäristömerkki ja toinen Suomen virallisista ympäristösertifikaateista, Joutsenmerkin rinnalla.

EU-ympäristömerkki kutsuu nyt suomalaisia matkailualan yrittäjiä pilottihankkeeseen, jossa arvioidaan majoituspalvelun edellytykset ympäristömerkin hankkimiseen. Hankkeessa merkin vaatimat toimenpiteet ja tarvittava dokumentointi käydään läpi EU-ympäristömerkkiä hallinnoivan Ympäristömerkintä Suomen asiantuntijan kanssa.

Osallistuminen ei kuitenkaan edellytä merkin hankkimista, eikä pilottiin osallistuvilta yrityksiltä peritä EU-ympäristömerkin hakemusmaksua – vaikka merkin vastaanottaisikin. Hankkeesta kertyneiden kokemusten perusteella voimme kehittää merkin hakemista asiakasystävällisemmäksi tulevaisuudessa.

Yritys voi hyötyä hankkeesta myös taloudellisesti; säästöjä kertyy esimerkiksi energian ja veden kulutuksen vähentymisestä. Riippumaton ympäristömerkki on myös erinomainen keino vastuullisuudesta viestimiseen luotettavasti. Sen avulla ympäristön ja ilmaston hyväksi tehty työ tehdään näkyväksi myös asiakkaille. Kuluttajat ja yritysasiakkaat vaativatkin yhä enemmän ympäristötekoja.

Sertifioinnin vuosimaksuihin voi tutustua täällä.

Matkailun kestävämpi tulevaisuus

EU-ympäristömerkki on osa Euroopan yhteisön kestävää kulutusta ja tuotantoa koskevaa politiikkaa, jolla pyritään vähentämään kulutuksen ja tuotannon kielteisiä vaikutuksia ympäristöön, terveyteen, ilmastoon ja luonnonvaroihin. Jo yli 2 000 yritykselle ja kymmenille tuhansille tuotteille ja palveluille on myönnetty EU-ympäristömerkki. Merkin voi löytää mm. maaleista, tekstiileistä, puhdistusaineista, papereista ja majoituspalveluista.

Euroopassa majoitusalan yrityksiä on mukana jo noin 400 – nyt suomalaisilla edelläkävijöillä on erinomainen tilaisuus liittyä tähän kasvavaan joukkoon.

Pilottihankkeeseen mahtuu mukaan kolme yritystä, ole nopea ja ilmoita yrityksesi mukaan vuoden 2020 loppuun mennessä!

Ota yhteyttä:

Malin Lindfors

044 373 3707

malin.lindfors@ecolabel.fi

EU-ympäristömerkki

EU-ympäristömerkki