Webinaari 20.4.2021: EU-ympäristömerkin kriteerit koville päällysteille

Tervetuloa kuulemaan EU-ympäristömerkin uusista kriteereistä koville päällysteille. Tuoteryhmä sisältää esimerkiksi lattia- ja seinälaatat, kattotiilet, pöytätasot ja reunakivet.

EU-ympäristömerkki on koko Euroopan yhteinen, Euroopan unionin virallinen ympäristömerkki. Merkin ansainneita tuotteita ja palveluja on markkinoilla yli 75 000.

Merkin kriteerit koville päällysteille (esim. keraamiset laatat, kattotiilet, pöytätasot) on juuri uusittu. Ympäristömerkin myöntämisperusteet ovat tiukat, ja niissä keskitytään tärkeimpiin ympäristövaikutuksiin, joita tuotteesta aiheutuu sen elinkaaren aikana. Näin varmistetaan, että EU-ympäristömerkin saaneet kovat päällystetuotteet kuuluvat ympäristötehokkuudeltaan markkinoiden parhaisiin. EU-ympäristömerkin vaatimusten avulla

  • vähennetään raaka-aineiden louhinnan maankäytöllisiä vaikutuksia;
  • rajoitetaan vaarallisten aineiden käyttöä;
  • edellytetään energiatehokkuutta tuotantoprosesseissa;
  • edistetään uusiutuvan energian käyttöä;
  • edellytetään tuotantoprosessien olevan materiaalien käytön kannalta tehokkaita, mukaan lukien prosessijätteen uudelleenkäyttö ja kierrätys; sekä
  • rajoitetaan ihmisen terveydelle haitallisia epäpuhtauspäästöjä, jotka vaikuttavat ilmaston lämpenemiseen, happamoitumiseen ja rehevöitymiseen.

Voit tutustua kovien päällysteiden kriteereihin täällä.

Ilmoittaudu webinaariin

Webinaari järjestetään tiistaina 20. huhtikuuta klo 11.00–13.00 Suomen aikaa. Kaikki aiheesta kiinnostuneet voivat osallistua. Ilmoittaudu Euroopan komission sivulla, saat linkin webinaariin sähköpostitse. Tilaisuuden kieli on englanti.

Tervetuloa!

EU-ympäristömerkki

EU-ympäristömerkki