World Ecolabel Day 2024 kannustaa ympäristölle parempiin valintoihin

World Ecolabel Day on ympäristömerkkien juhlapäivä. Vuosittain lokakuun toisena torstaina vietettävän päivän taustalla on Global Ecolabelling Network, joka juhlii tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan.

Joka päivä on hyvä päivä tehdä ympäristölle parempia valintoja – siitä muistuttaa World Ecolabel Day!

Torstaina 10.10. järjestettävä kansainvälinen teemapäivä on myös ympäristömerkkien luvanhaltijoille oiva aika viestiä tuotteistaan ja palveluistaan. Kuluttajat haluavat valinnoillaan vähentää ympäristön kuormitusta, mutta hyvien vaihtoehtojen tunnistaminen on usein hankalaa.

Luotettava ympäristömerkki kuten EU-ympäristömerkki tai Joutsenmerkki erottuu joukosta edukseen. Merkin eteen tehdystä työstä kannattaa siis myös kertoa!

Teemapäivän tavoitteena onkin lisätä niin kuluttajien, yritysten kuin ammattihankkijoidenkin tietoisuutta luotettavista ympäristömerkeistä kestävämpien valintojen työkaluna.

30 vuotta yhteistyötä ympäristön puolesta

World Ecolabel Day järjestetään tänä vuonna jo seitsemättä kertaa. Teemapäivän perustanut ympäristömerkkien kansainvälinen verkosto Global Ecolabelling Network (GEN) sen sijaan täyttää jo 30 vuotta. Ympäristömerkintä Suomen hallinnoimat EU-ympäristömerkki ja pohjoismainen Joutsenmerkki ovat verkoston pitkäikäisimpiä jäseniä. Ne kuuluvat myös maailman tunnetuimpiin ja luotetuimpiin ympäristömerkkeihin.

Verkoston työhön ja vaikutuksiin voit tutustua myös juhlapäivänä järjestettävässä webinaarissa.