Stora Ensolle EU-ympäristömerkki on julkisten hankintojen valttikortti

Stora Enso on maailmanlaajuinen toimija, joka tunnetaan varsinkin paperituotteista ja pakkausmateriaaleista. Stora Enson tuotteita käyttävät lukuisat mediatalot ja toimistot.

Stora Enso on monipuolinen metsäteollisuusyritys, jonka laajassa valikoimassa on sekä kierrätys- että ensikuidusta valmistettuja papereita. Valtaosalle Stora Enson valmistamista papereista on myönnetty EU-ympäristömerkki tai jokin muu ympäristömerkki. Sama pätee osaan graafisista kartongeista.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme ympäristömyönteisiä tuotteita. Riippumattoman osapuolen varmentamat ympäristömerkit ovat siksi meille tärkeitä. Kasvatamme ympäristömerkittyjen tuotteiden valikoimaa asiakkaidemme toiveiden perusteella, kertoo ympäristöasioista vastaava Kristiina Veitola Stora Ensosta.

EU-ympäristömerkki on myös osoittautunut kilpailueduksi julkisissa hankinnoissa. Ilman merkkiä Stora Enso ei edes pääsisi tekemään omaa tarjoustaan julkisia hankintoja kilpailutettaessa.

Ympäristöpäällikkö Veitola kertoo, että Stora Enson omista paperibrändeistä 90 prosentilla on yksi tai useampi ympäristömerkki. Stora Ensolla on käytössään EU-ympäristömerkin lisäksi Joutsenmerkki ja Blue Angel -ympäristömerkki. Jälkimmäinen on tunnettu varsinkin saksankielisillä markkinoilla.

– Toimimme edelläkävijöinä.

Yksi etappi tällä taipaleella on ollut EU-ympäristömerkin hankinta.