EU-ympäristömerkki raikastaa siivousalaa

Siivousalalla ympäristöystävällisyydellä on paljon merkitystä. Kuluttajat vaativat entistä useammin ympäristön huomioivia siivousaineita. Yksi kuluttajien vaatimuksiin vastanneista yrityksistä on siivousaineita valmistava, markkinoiva ja myyvä Diversey Care.

Diversey Care valmistaa yli 100:a siivousainetta ja -välinettä, joilla on EU-ympäristömerkki tai Joutsenmerkki.

– Ympäristömerkki on meille ja asiakkaillemme hyvin tärkeä. EU-ympäristömerkittyjä tuotteita löytyy erityisesti siivouksen ja keittiön puhdistusaineistamme, kertoo markkinointipäällikkö Katja Granholm Sealed Air Diversey Caresta.

Granholmin mukaan asiakaskunta on nykyään hyvin valveutunutta. Varsinkin julkisissa tarjouspyynnöissä ympäristömerkki on erittäin vahva kriteeri, vaikkakin hinta on usein se ratkaisevin tekijä.

Kilpailu tuonut siivousalalle ympäristöystävällisiä tuotteita

Siivousalalla kuluttajien ympäristötietoisuus on johtanut siihen, että siivouspalveluliikkeet pyrkivät erottumaan kilpailijoista tarjoamalla ekologista siivousta ja ympäristöystävällisiä kemikaaleja.

– Yhä useammin näkee myös pieniä siivouspalveluliikkeitä, jotka tarjoavat siivousta 100% biohajoavilla tuotteilla. Ja mikä hienointa, nyt Diversey Care pystyy palvelemaan myös näitä aikaansa edellä olevia asiakkaita, sanoo Katja Granholm.

Millainen siivousaine sitten saa EU-ympäristömerkin? Markkinointipäällikkö Granholm kertoo, että merkin saa, kun tuote ei sisällä tiettyjä kriteeristössä kiellettyjä raaka-aineita, hajusteita tai säilöntäaineita.

– Tuote ei myöskään saa olla haitallinen vesieliöille tai sisältää huonosti hajoavia aineita. Tuotteen tehon on oltava sama kuin vastaavan puhdistusaineen ilman ympäristömerkkiä. Ympäristömerkintä antaa lupauksen siitä, että tuote on paras mahdollinen valinta ympäristön kannalta, Granholm kiteyttää. Myös se, miten siivousaine on pakattu, ratkaisee. Pakkausmateriaali ei saa sisältää esimerkiksi PVC:tä.

Diversey Care

Diversey Care on Euroopassa toimiva yritys, joka on osa Sealed Air -emoyhtiötä. Diversey Care tarjoaa ratkaisuja keittiöhygieniaan, infektioiden torjuntaan, tekstiilienpesuun ja siivoukseen. Yritys tarjoaa myös konsultointia ja erilaisia ratkaisuja muun muassa terveydenhuollon, ruokapalveluiden, myymälöiden, hoivapalveluiden ja kiinteistönhoidon tarpeisiin.

Diversey Caren EU-ympäristömerkittyjä tuotteita ovat muun muassa Sani 100 Pur-Eco, Sprint 200 Pur-Eco, Sani Cid Pur-Eco, Jontec 300 Pur-Eco, Sprint Glass Pur-Eco, Suma Gel Force D3.2, Suma Star Pur-Eco D1 ja Suma Degreaser Pur-Eco D3.9.