Ylä-Savossa syntyi ympäristöystävällisten voiteluaineiden sarja

Voiteluaineisiin erikoistuneen Jarmat Oy:n juuret juontavat yläsavolaiseen metsämaisemaan. Iisalmelainen Matti Kyllönen myi voiteluaineita metsäkoneurakoitsijalle ja huomasi, että kiristyvät ympäristövaatimukset asettavat tuotteiden laadulle uudenlaisia haasteita. Syntyi ympäristöystävällinen, täysin öljytön metsäkoneiden voitelusarja nimeltä Cobiolube.

Jarmat valmistaa metsäkoneiden voiteluaineita ja kaadettujen puiden merkintävärejä. Mielikuvituksen, Tekesin kehitystuen ja ympäristöystävällisen ajattelun siivittämänä Matti Kyllönen on onnistunut luomaan EU-ympäristömerkin arvoisen tuoteinnovaation.

EU-ympäristömerkki kattaa Jarmat Oy:n Cobiolube-voiteluaineet.
– Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti asiakkaiden tarpeet huomioiden. Kehitystyössä keskitymme teknisiin parannuksiin ja kiinnitämme yhä enenevässä määrin huomiota ympäristöön ja turvallisuuteen, kertoo Kyllönen.

Voiteluaineet voidaan jakaa öljypohjaisiin ja ei-öljypohjaisiin tuotteisiin. Ei-öljypohjaiset tuotteet kuten Cobiolube ovat ympäristön kannalta parempi valinta.
– Cobiolube-voiteluainesarja on teknisesti todella pitkälle viety öljytön, ympäristöystävällinen ja turvallinen voiteluaine, jollaista ei ole ennen nähty, kehaisee Kyllönen.

Tunnetulle ympäristömerkille oli tilausta

Jarmatin toimitusjohtaja Matti Kyllönen valitsi EU-ympäristömerkin tunnettuuden perusteella.
– EU:n ulkopuolella EU-ympäristömerkki on varmaankin tunnetumpi kuin esimerkiksi saksalainen Blue Angel -merkki.

Kyllönen on havainnut, että varsinkin Saksassa ympäristöasiat kiinnostavat.
– Saksalaiset kyselivät merkkiä heti, kun aloimme markkinoida tuotteitamme sinne.

Toimitusjohtaja Kyllönen on huomannut asiakaskunnan arvostavan EU-ympäristömerkkiä. Merkki on ollut Jarmatin Cobiolube-tuotteilla reilun vuoden verran.
– Tulemme jatkossa hakemaan myös joillekin uusille tuotteillemme merkkiä kuten metallintyöstönesteille ja betonimuotinirrotusnesteille.

EU-ympäristömerkki

EU-ympäristömerkki