Bernerin HETI Keittiön pinnat -puhdistusaine

Oikeanlaista kemiaa keittiön, kylpyhuoneen ja lasien puhdistukseen – kolmelle HETI-tuotteelle EU-ympäristömerkki

Bernerin HETI-tuotteissa yhdistyvät perinteisten ja nykyaikaisten puhdistusmenetelmien parhaat puolet. Väkiviinaetikkaan perustuvasta tuoteperheestä löytyy nyt myös EU-ympäristömerkittyjä tuotteita: HETI Keittiön pinnat, Kylpyhuone ja Lasinpesu.

Uusi kuluttajille suunnattu kodinpuhdistamisen tuotesarja syntyi, kun kotisiivouksessa perinteisesti käytetty etikka yhdistettiin Bernerin vankkaan ammattisiivouksen ja kemian osaamiseen.

– Valmistamme etikkaa itse, joten ajateltiin, että miksei siitä voisi tehdä itse tuotteitakin, Bernerin tuotekehityskemisti Minna Salmela kertoo.

HETI-tuoteperhe tuli markkinoille vuonna 2019. Sekä HETI-tuotteet että niissä käytettävä väkiviinaetikka valmistetaan Heinävedellä.

– Happona etikka toimii ainakin kalkin poistamisessa, ja sillä on myös tuoksuja neutraloiva ominaisuus. Etikka kirkastaa lasipintoja ja astioita sekä pyykinpesussa tekstiilien värejä. En tiedä tiedetäänkö vielä edes kaikkia ominaisuuksia.

Voimakas ja pH-arvoltaan hapan etikka ei kuitenkaan sellaisenaan sovellu kaikille pinnoille tai tahroille. Siksi HETI-tuoteperheen valmiit täsmätuotteet ovat näppärä apu lähes kaikkiin kodin puhdistustarpeisiin, tiskauksesta pyykinpesuun ja siivoukseen. Tuotteissa perinteisen etikan puhdistavia ominaisuuksia täydennetään käyttökohteen mukaan valikoiduilla, esimerkiksi veden pintajännitystä alentavilla ainesosilla.

Pyykinpesuainetta lukuun ottamatta tuotesarjan kaikki tuotteet on pakattu kierrätysmuovista valmistettuihin pulloihin, jotka tietenkin kelpaavat myös uudelleen kierrätettäviksi.

Kansainvälinen ympäristömerkki

EU-ympäristömerkittyjen puhdistusaineiden kriteereissä säännellään esimerkiksi ympäristölle ja terveydelle haitallisten aineiden määrää, biohajoavuutta, tuotteiden tehokkuutta, annosteluohjeita ja pakkausten kierrätettävyyttä. Näin syntyy ympäristöä tavallista vähemmän kuormittavia, mutta käyttötarkoituksessaan tehokkaita tuotteita.

HETI-tuotteet on otettu Suomessa hyvin vastaan. Kolmelle tuotteelle nyt myönnetty EU-ympäristömerkki on oiva apu myös vientiin: tuotekehityskemisti Minna Salmela tietää, että esimerkiksi ruotsalaiset kuluttajat arvostavat riippumatonta ympäristömerkkiä jopa suomalaisia enemmän.

Salmelan mielestä kansainvälisen EU-ympäristömerkin etuna on myös, että tavarantoimittajat tuntevat vaatimukset ja osaavat toimittaa tarvittavan dokumentaation.

– Osa raaka-ainetoimittajista helpottaa toiminnallaan ympäristömerkin hakemista huomattavasti, Salmela kiittää.

EU-ympäristömerkittyjen kovien pintojen puhdistusaineiden tuoteryhmään kuuluvat yleispuhdistusaineet, ikkunanpesuaineet sekä keittiöiden ja saniteettitilojen puhdistusaineet. Merkin kriteereihin voi tutustua tarkemmin täällä.