Tomorrow Denim: Kestäviä farkkuja, ympäristömerkitysti

Tanskalainen Tomorrow Denim on maailman ensimmäinen farkkumerkki, jolla on sekä EU-ympäristömerkki että Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki.

Kööpenhaminassa vuonna 2017 perustetun farkkubrändin tavoitteena on olla vastuullisuuden saralla maailman innovatiivisin muotimerkki. Farkut täyttävät EU-ympäristömerkin tiukat vaatimukset ja merkki takaa kestävämmän kuiduntuotannon, vähemmän saastuttavan tuotantoprosessin, vaarallisten aineiden kieltämisen sekä käyttöä kestävän lopputuotteen.

EU-ympäristömerkillä ja Joutsenmerkillä sertifioidut farkut valmistetaan 100 prosenttisesti luomupuuvillasta sekä kierrätetystä polyesterista. Tuottajien tulee noudattaa myös ILO:n standardeja, tarkoittaen, että työntekijöille maksetaan oikeudenmukainen ja työntekijöiden välillä yhtäläinen palkka, eikä sukupuoleen perustuva syrjintä tai lapsityövoiman käyttö ole sallittua.

Kuluttajat ovat nykyään entistä ympäristötietoisempia. Neljä viidestä eurooppalaisesta kuluttajasta haluaisi ostaa ympäristöystävällisempiä tuotteita, jotka ovat sertifioitu puolueettoman tahon toimesta. EU-ympäristömerkki takaa tuotteille luotettavan ja ainoan EU:n laajuisen merkinnän, jonka avulla kuluttajat voivat helposti tunnistaa laadukkaat sekä ympäristöystävälliset EU:n markkinoilla saatavilla olevat tuotteet.

Suomessa Tomorrow Denim -tuotteita myy Stockmann.