UPM luottaa EU-ympäristömerkkiin

Maailman suurin EU-ympäristömerkityn sanomalehti- ja toimistopaperin sekä graafisen paperin valmistaja UPM panostaa ympäristöön. Yritys kehittää aktiivisesti uusia ratkaisuja, jotka vauhdittavat uusiutuvien materiaalien kestävää käyttöä ja siirtymistä kiertotalouteen.

UPM on valmistanut EU-ympäristömerkittyjä papereita jo vuodesta 2006. Nyt yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu noin 200 merkillä varustettua paperituotetta. Ne valmistetaan 15 paperitehtaassa Itävallassa, Suomessa, Ranskassa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa.

EU-ympäristömerkkiin panostaminen ei kuitenkaan ole ainoa tapa, jolla UPM pyrkii vaikuttamaan tuotteidensa ja tuotantonsa ympäristökuormitukseen. Yritys pyrkii esimerkiksi pääsemään kaatopaikkajätteestä kokonaan eroon vuoteen 2030 mennessä. Kaatopaikkajätteen nollataso -projektissa UPM kehittää älykkäitä kestävän kehityksen ratkaisuja, joiden avulla ylijäämämateriaalit kierrätetään lisäarvoa tuottavalla tavalla. Kaatopaikkajätteen nollatasotavoite on jo saavutettu Itävallassa ja seitsemällä tehtaalla Saksassa. Suomessakin tavoite on jo melko lähellä.