Vuokkoset pikkuhousunsuojille ja ohutsiteille EU-ympäristömerkki ensimmäisenä Euroopassa

Suomalaisen Delipapin valmistamille biohajoaville Vuokkoset 100 % Bio Normal pantyliner -pikkuhousunsuojille ja Vuokkoset 100 % Bio Normal wings Sanitary towel -ohutsiteille on myönnetty EU-ympäristömerkki. Tuotteet ovat ensimmäiset ja toistaiseksi ainoat EU-ympäristömerkityt naisten hygieniatuotteet koko Euroopassa.

Jotta hygieniatuote voi saada EU-ympäristömerkin tulee sen sisältämien raaka-aineiden ja tuotannon täyttää tiukat vaatimukset. Esimerkiksi sellupohjaisen materiaalin tulee olla kestävästi ja puuvillan luonnonmukaisesti tuotettua. Käytettyjen kemikaalien tulee olla paitsi ympäristön, myös käyttäjän terveyden kannalta turvallisia. Tuotteen tulee myös olla testatusti toimiva.

Nyt merkin saaneiden Vuokkoset 100% Bio -sarjan tuotteiden pintakuitu on pehmeää 100 % luomupuuvillaa ja imukerros täysin klooritonta selluloosaa. Kaikki tuotteet yksittäispakkauksineen ovat biohajoavia ja kompostoituvia. Uudet, EU-ympäristömerkillä varustetut pakkaukset tulevat kauppojen hyllyille sitä mukaa kuin pakkauksia uusitaan.

– Delipap on sitoutunut kestävään kehitykseen ja olemme ylpeitä että voimme tarjota kaikille naisille hygieniatuotteita, jotka ovat turvallisia sekä käyttäjälle että ympäristölle. Jälleen kerran olemme edelläkävijänä saaneet ulkopuolisen tahon tunnustuksen vastuullisesta tuotekehitystyöstämme, toteaa Delipap Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Katarina Hanell.

EU-ympäristömerkittyjen tuotteiden lisäksi Vuokkoset-sarjaan kuuluu useita Pohjoismaisen ympäristömerkin eli Joutsenmerkin saaneita tuotteita.

Delipap Oy on vuonna 1978 perustettu perheyritys, jonka tuotantolaitokset sijaitsevat Veikkolassa ja Tammisaaressa. Yritys on Suomen ainoa kertakäyttöisiä siteitä ja vaippoja valmistava yritys.

EU-ympäristömerkin vaatimukset hygieniatuotteille löytyvät kaikilla EU:n virallisilla kielillä täältä.