EU-ympäristömerkin juhlavuosi huipentuu: World Ecolabel Day 2022

EU:n virallinen ympäristömerkki perustettiin jo vuonna 1992. 30 vuoden merkkipaalua on hyvä juhlistaa torstaina 13.10. – ympäristömerkkien kansainvälisenä teemapäivänä.

Juhlavuoden ohjelmaan on kriteerien kehitystyön lisäksi kuulunut mm. kansainvälisiä markkinointikampanjoita ja verkkosivujen uudistuksia. Merkin kansainväliset sivut uudistuivat keväällä ja suomenkielisen sivuston uusi versio on juuri julkaistu.

Kesän ja syksyn aikana EU-ympäristömerkin liikkuva näyttely, ”Showroom on Wheels”, on kiertänyt Eurooppaa. Kierros starttasi toukokuussa Brysselistä, jonne näyttely myös palaa World Ecolabel Dayn aikoihin.

Juhlavuoden tapahtumiin voit tutustua tarkemmin täällä.

World Ecolabel Day 13.10.2022

Ympäristömerkkien kansainvälinen verkosto Global Ecolabelling Network järjestää ympäristömerkkien oman juhlapäivän, World Ecolabel Dayn, nyt viidettä kertaa. Teemapäivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta luotettavista ympäristömerkeistä ekologisempien valintojen työkaluna, niin kuluttajille, yrityksille kuin ammattihankkijoillekin.

Myös EU-ympäristömerkin luvanhaltijat eli yritykset, joiden tuotteille merkki on myönnetty, voivat hyödyntää GENin tuottamia materiaaleja.

Euroopan komissio puolestaan järjestää juhlapäivänä webinaarin, jossa kuullaan mm. Kööpenhaminan ja Wienin kaupunkien kokemuksia ympäristömerkkien hyödyntämisestä hankinnoissa.

EU Ecolabel Showroom on Wheels 2022 Brussels